BørneIntra v2.17

Skiftende billeder

Vesterbo er certificeret idrætsbørnehave, og vi arbejder aktivt med begrebet "pædagogogisk idræt". Idræt, leg og bevægelse er derfor en naturlig del af vores pædagogiske praksis. Vi tror på at fysisk aktivitet har en positiv effekt på børns læring, selvværd og selvtillid. Idræt skal først og fremmest være sjovt, og vores mision er, at vi skal være med til at give børnene gode vaner og glæde ved at bevæge sig.

​Vores hverdage er tilrettelagt, så der både er strukturerede tilbud, hvor rammer og indhold er fastlagt, men også rig mulighed for at børnene kan boltre og bevæge sig i den frie leg. Vesterbo er et lille hus, men vi har indrettet os med masser af gulvplads, så børnene har mulighed for at udfolde sig. Uderummet bruger vi i stor udstrækning, og helst mange timer dagligt.

​Vesterbos personale har gennemgået efteruddanelse i samarbejde med Dansk idrætsforbund, og vi tilpasser den pædagogiske idræt til det enkelte barn ud fra fire fokuspunkter, social, psykisk, fysisk og kognitiv, alt efter hvad vi ønsker at styrke hos barnet og eller børnegruppen. 

Vesterbo består af 2 stuer, Rødderne og Krudtuglerne. På stuerne er børnene blandet på tværs af aldersgrupper. Personalegruppen består af overordnet distriktleder, daglig pædagogisk leder, 4 pædagoger og 4 pædagogmedhjælpere.

Vi er en del af dsitrikt Syd, som foruden Vesterbo består af Møllehaven i Karlslunde, Lundebo, Junglen, Nørregården i Tune, og Kæret, Holmebo, Mosebo, Vibemosen, Elverhøj, Trylleskoven og Grevehaven i Greve midt.

Seneste nyhed...

2017 -Hjernens år i Distrikt Syd

  Billede

Kære forældre

I Distrikt Syd har vi fra ledelsen side valgt at døbe 2017 for "Hjernens år".

Igennem året vil vi fordybe os i den finurlige og rynkede legemsdel som kan få os mennesker til selv de mærkeligste ting.

Vi vil bevæge os omkring de nyeste forståelser af hjernen både i forhold til de 0-6 årige,- men i høj grad også hvordan vi voksne med fordel kan drage nytte af hjernens logikker i vores ageren med hinanden. Vi bevæger os omkring emnet ud fra mange forskelige vinkler, og de enkelte institutioner vil hver især fordybe sig i det som de finder mest relevant. Nogle har allerede beskæftiget sig lidt med emnet, mens det for andre er vil være helt nyt. Derfor vil det være tilpasset den enkelte institution hvordan det vil komme til udtryk.

Vi starter projektet med en fælles personaledag lørdag d. 11/3, hvor vi har inviteret sociolog og foredragsholder Anette Prehn til at holde oplæg om hendes tanker og viden omkring hjernesmart pædagogik. På ledelsesniveau gør vi ligeledes brug af Annette Prehn og Hjernesmart Ledelse for også at koble vores egne ledelsespraksis på projektet.

I bliver som forældre bestemt ikke snydt for spændende inspiration om emnet!

Vi vil forhåbentlig løbende smitte jer med vores viden, ligesom vi håber at alle allerede nu vil sætte kryds i kalenderen ud for tirsdag d. 16/5 hvor vi har inviteret hjerneforsker Peter Lund Madsen til at komme og give både forældre og personale i Distrikt Syd, et lærerigt indblik i blandt andet hvorfor børn er så mærkelige, og om det virkeligt kan passe at vi mennesker generelt kun bruger 10% af vores hjernekapacitet?

Nærmere invitation til aftenen følger snarest, men vi lover det bliver spændende og har booket Portalen, så sæt allerede nu et stort X!

Slutteligt vil vi ønske jer en rigtig god weekend med lidt inspiration fra Hjernesmart og et lille indlæg om at spise pænt.http://hjernesmart.dk/spis-paent-taenk-positivt/

Forårshilsener fra Ledelsen i Distrikt Syd

 

 

Opslagstavle...

I øjeblikket ingen opslag